Ensembler och program

 

 

Heiskanen Kapell

Heiskanen Kapell är ett band som består av Hedda Heiskanen piano och violin, Anna Fält sång, Saana Kähkönen violin, Erja Riikonen cello.

Heiskanen Kapell tog fram ett speciellt konsertprogram till Finlands firande av 100 år som självständig nation.
Programmet går under namnet ”Från urkraft till Piazzolla” och har tangon som röd tråd. Vi utmanar gränser och konventioner och knyter ihop till synes olika element som finsk "urskogsmusik", folkmusik, finsk och argentinsk tango till en välfungerande helhet som behåller lyssnarens intresse, samtidigt som vi lyfter fram kvinnan i musiken, framför allt i den mansdominerade tango-världen.

Tidningsartikel i Skånska Dagbladet december 2016

Klubb Baires konsert på Panora i Malmö på Tangons dag den 11 december 2016. Tema: "Women in tango".

Klubb Baires konsert på Panora i Malmö på Tangons dag den 11 december 2016. Tema: "Women in tango".

Heiskanen Kapell spelar även upp till dans. Finsk tango, vals och humppa står på programmet och vem vet, extranumret blir kanske en Letkis...!

Foto: Aija Svensson Letkajenkka på Malmö Rådhus.

Foto: Aija Svensson
Letkajenkka på Malmö Rådhus.


Orquesta Tangarte

Tango Argentino - Made in Sweden

Orquesta Tangarte är en argentinsk-svensk tangoorkester som grundades i Malmö 1999 av bandoneonisten Juanjo Passo med syftet att framföra och sprida tangomusiken från dess födelseplats, Rio de la Plata. Tangartes musik är framför allt den rioplatensiska tangon, med en stor och varierad repertoar från tangons olika stilar och epoker, från guldåldern på 1940 och 50-talen och fram till idag. Välkända kompositörer som D’Arienzo, Di Sarli, Troilo, Gobbi, Pugliese och Piazzolla, för att nämna några få, är en del av denna repertoar.

Tangarte anses ofta vara den ”klassiska & traditionella” tangoorkestern som spelar till dans, men gruppen ger även konserter. Tangarte arbetar ibland med dansare som kan lära ut grundstegen i den argentinska tangon och ge dansuppvisning.

Orkestern utmanar sig ständigt och utvecklar varje år både sin repertoar och sina samarbeten. 

Tangarte 20 år!

Tangarte firar 20 årsjubileum hösten 2019 med konserter i Malmö, Landskrona, Växjö, Stockholm, Köpenhamn mm.

Från Kalevala till finsk tango
Orquesta Tangarte gjorde år 2017 en egen produktion för att uppmärksamma och fira Finlands 100 år av självständighet. Konserten "Från Kalevala till finsk tango" hölls på Palladium i Malmö den 14 oktober 2017. Initiativtagare och producent: Hedda Heiskanen.
De medverkande: Orquesta Tangarte, Anna Fält, Marianne Maans, Leena Malkki-Guignard, Tuulikki Koivunen-Bylund.


Duo SisuPlatense

Foto: Jens Nordström

Foto: Jens Nordström

Från storstaden och asfalten till de finska skogarna. Vad händer när en bandoneonist född i Buenos Aires möter en violinist från Kristinestad? Tangon är den röda tråden, men hittar den argentinska och den finska tangon något gemensamt? Duo SisuPlatense presenterar ett dynamiskt möte mellan två kulturer. I ett omväxlande program varvas musiken med berättande ur tangons rika historia. Konserten är ca 1h lång. Juanjo Passo, bandoneon och gitarr Hedda Heiskanen, violin och piano

Länk till Baires Produktion.

http://www.skd.se/2016/08/03/tangospackat-pa-klostret/


Duo SisuPlatense har även en barnproduktion för 2-5-åringar: Chango Tango

Foto: Kennet Ruona

Foto: Kennet Ruona


Zarassi Trio

Ett lyrik- och musikprogram, vävt av vemodiga nordiska tongångar, sydamerikansk och persisk värme.

Zarassi Trio består av Negar Zarassi, sång, Juanjo Passo, bandoneon och gitarr, samt Hedda Heiskanen, violin, piano, kamanche och nyckelharpa.

 

http://www.collegiummusicum.se/blogg/zarassi-trio-10-sept-2016